Jehněčí kýta s majoránkou na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 244 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 156 mg
 - Draslík 594.6 mg
 - Vláknina 234.6 mg
 - Vitamín A 234.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso očistíme, zbavíme tuku a ze všech stran osmažíme na másle s olejem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, přilijeme pivo. Směs zamícháme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
 - 
                                2
Poté maso vyjmeme a držíme na teple. Výpek zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve vodě. Omáčku chvilku povaříme.