Jehněčí maso na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 317 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 215.1 mg
 - Draslík 287.4 mg
 - Vláknina 923.5 mg
 - Vitamín A 923.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2386.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso vykostíme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme je. Mírně podlijeme vývarem, okmínujeme a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zamícháme ji do šťávy a povaříme asi 10 minut.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s noky.