Vepřová žebírka s javorovým sirupem
Suroviny
- 1500 g Vepřová žebra
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 hrnek Sirup javorový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1203 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 89 g
 - Sodík 480 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 303.8 mg
 - Draslík 993.9 mg
 - Vláknina 265.3 mg
 - Vitamín A 265.3 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme javorový sirup s rajčatovým protlakem a hořčicí. Vmícháme koření, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Omytá žebírka urovnáme do pekáče nebo na plech s vyšším okrajem a zalijeme připravenou marinádou. Pečeme v troubě na horním roštu při teplotě 200 stupňů Celsia. (Žebírka můžeme i grilovat na venkovním grilu.)
 - 
                                3
Po 30 minutách plech vyjmeme z trouby a odstraníme vypečený tuk. Snížíme teplotu na 180 stupňů Celsia a žebra pečeme ještě 45 minut.
 - 
                                4
Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                