Vepřové koleno pečené se zelím
Suroviny
- 1200 g Vepřové koleno
 - 500 g Zelí kysané
 - 2 kávová lžička Grilovací koření
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Cibule
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 3 polévková lžíce Kečup
 - 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 998 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 21 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 36.5 mg
 - Vláknina 850 mg
 - Vitamín A 850 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostěné vepřové koleno povaříme do poloměkka v osolené vodě s bobkovým listem a celým pepřem.
 - 
                                2
V misce utřeme olej s hořčicí, kečupem, prolisovaným česnekem, solí a kořením. Směs vetřeme do povařeného masa. Necháme v chladničce do druhého dne proležet.
 - 
                                3
Remosku vymažeme sádlem, rozložíme do ní zelí a mírně podlijeme vodou. Na zelí položíme připravené koleno, obložíme nakrájenou cibulí a remosku přikryjeme alobalem.
 - 
                                4
Pečeme asi 40 minut, potom alobal odstraníme a maso dopečeme doměkka.