Terina s králičím masem
Suroviny
- 200 g Játra kuřecí
 - 200 g Králičí maso
 - 300 g Vepřová krkovička
 - 100 ml Smetana ke šlehání 30%
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 3 polévková lžíce Ořechy lískové
 - 3 polévková lžíce Pistácie
 - 1.5 polévková lžíce Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Víno portské
 - 1 polévková lžíce Husí sádlo
 - 2.5 polévková lžíce Brandy Armagnac
 - 3 polévková lžíce Mandle loupané
 - 3 polévková lžíce Rozinky tmavé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 182.3 mg
 - Draslík 329.8 mg
 - Vláknina 3231.7 mg
 - Vitamín A 3231.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozinky sultánky zalijeme v hrnku armagnacem (případně brandy) a dolijeme horkou vodou, aby byly potopené. Necháme je alespoň 15 minut nasáknout.
 - 
                                2
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme v pánvi na sádle asi 5 minut zesklovatět, přidáme vykoštěné králičí maso a za stálého míchání ho opékáme 5 až 10 minut ze všech stran dozlatova.
 - 
                                3
Následně obsah pánve promícháme s nahrubo pomletým vepřovým masem, játry, kořením, solí, smetanou a portským vínem. Rozinky sultánky scedíme a přimícháme je ke směsi, stejně jako všechny ořechy.
 - 
                                4
Vše navrstvíme do teriny, ozdobíme mandlemi a pistáciemi a přiklopíme poklicí nebo přikryjeme alobalem. Terinu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na pekáči s vařící vodou, která dosahuje zhruba k polovině výšky nádoby. Pečeme dvě hodiny.