Terina s vepřovou panenkou
Suroviny
- 250 g Sýr Parmezán
 - 800 g Vepřové maso mleté
 - 500 g Vepřová panenka
 - 250 g Šunka dušená
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 8 ks Salát kadeřavý
 - 4.5 dl Houby nakládané
 - 4 polévková lžíce Brusinky
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1111 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 2318 mg
 - Bílkoviny 100 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 279 mg
 - Draslík 2702.8 mg
 - Vláknina 14487 mg
 - Vitamín A 14487 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse si promícháme hrubě a jemně namleté vepřové maso se solí a pepřem. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky, které vložíme do druhé mísy, přidáme ochucené mleté maso, sterilované okapané houby, omytou a okapanou, drobně pokrájenou zelenou petrželku a vše dobře propracujeme.
 - 
                                2
Troubu si předehřejeme na 175 °C.
 - 
                                3
Formu s víkem vyložíme alobalem a dno vyplníme polovinou připravené masové směsi, na kterou položíme mírně osolenou a opepřenou vepřovou panenku, kterou dobře zakryjeme druhou polovinou masové směsi. Překryjeme alobalem a víkem, dobře uzavřeme. Pak formu vložíme do hrnce s horkou vodou a takto v horké vodní lázni ji strčíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 90 minut.
 - 
                                4
Upečené maso opatrně rozděláme, necháme vychladnout, pokrájíme na porce, ke každé na talířek dáme lžičku brusinek, ozdobíme listem hlávkového salátu a podáváme jako předkrm nebo hlavní jídlo.
 - 
                                5