Vepřová žebírka v kyselém zelí
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
 - 850 ml Zelí kysané
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Cibule
 - 4 ks Vepřová žebra
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Petržel - nať
 - 4 ks Jalovec
 - 2 ks Jablka
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 0.18 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 321 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 12.4 mg
 - Draslík 665.3 mg
 - Vláknina 14629.9 mg
 - Vitamín A 14629.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 90.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Omytá jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme je na kousky. Slaninu krájíme na proužky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli se slaninou. Přidáme zelí, kousky jablek, bobkový list, jalovec a 1/8 l vody. Vše dusíme pod poklicí asi hodinu.
 - 
                                3
Omytá žebírka osolíme, opepříme a opečeme v pánvi na oleji tak, aby maso zůstalo šťavnaté. Zmírníme oheň a pečeme ještě 20 minut, maso obracíme.
 - 
                                4
Zelí dochutíme solí a cukrem, podáváme spolu se žebírky na ploché míse. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky.
 - 
                                5
Vhodná příloha je bramborová kaše.