Vepřová žebírka s jablkovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 293 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 111 mg
 - Draslík 461 mg
 - Vláknina 6032 mg
 - Vitamín A 6032 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá žebírka na okrajích nařízneme a do poloviny odřízneme od kosti. Maso naklepeme a osolíme.
 - 
                                2
Oloupaná jablka nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. Podlijeme trochou vody, chvíli podusíme, osladíme, mírně osolíme a ochutíme karí kořením. Potom jablka rozmačkáme vidličkou nebo je prolisujeme.
 - 
                                3
Připravená žebírka opékáme na sádle po obou stranách 5-6 minut. Upravíme je na nahřáté talíře, poklademe horkým jablkovým pyré a přelijeme šťávou z pánve.