Vepřová žebírka s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 396 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 202.5 mg
 - Draslík 1077.5 mg
 - Vláknina 5049.8 mg
 - Vitamín A 5049.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a omytá vepřová žebírka naklepeme, okraje nařízneme a maso opepříme. Necháme chvíli odležet.
 - 
                                2
Žebírka rychle opečeme po obou stranách na oleji, podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky a zbavíme zrnek.
 - 
                                4
Měkká žebra vyjmeme a uchováme na teplém místě. Do šťávy vložíme rajčata a spolu s oloupaným, nastrouhaným česnekem je podusíme a přidáme k masu.