Vepřová žebírka plněná sušeným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1104 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 272 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 210 mg
 - Draslík 1104 mg
 - Vláknina 9784.9 mg
 - Vitamín A 9784.9 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené ovoce namočíme do červeného vína. Do masa vyřízneme kapsu, uvnitř okořeníme majoránkou, naplníme namočeným ovocem a uzavřeme. Zvenku rovněž okořeníme, vložíme do pekáče žebry směrem dolů a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C cca 60 minut.
 - 
                                2
Během pečení několikrát podlijeme rozpuštěným máslem, přilijeme víno z namočeného ovoce a posypeme cukrem. Když je maso hotové, výpek promícháme s creme fraiche a povaříme. Osolíme a opepříme dle chuti a omáčku podáváme k žebírkům.