Vepřová žebírka na sherry
Suroviny
- 100 g Cukr třtinový
 - 200 ml Sherry brandy
 - 100 ml Protlak rajčatový sterilovaný
 - 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 kg Vepřová žebra
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1131 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 540 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 270 mg
 - Draslík 915.8 mg
 - Vláknina 1288.3 mg
 - Vitamín A 1288.3 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi na rozpáleném oleji restujeme nasekanou cibuli asi 10 minut.
 - 
                                2
Potom přidáme sherry, cukr, rajčatový protlak, worcester, hořčici a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut, potom omáčku rozmixujeme.
 - 
                                3
Jednotlivá žebírka osolíme, opepříme a grilujeme v troubě pod rozehřátým grilem 10 minut po každé straně. Potom maso potřeme omáčkou a grilujeme 5 minut. Postup opakujeme asi 3x, dokud nejsou žebírka měkká.