Vepřová žebírka s kapustou, bramborami a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 433 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 132.3 mg
 - Draslík 2514.4 mg
 - Vláknina 19196.2 mg
 - Vitamín A 19196.2 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 327 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a omytá žebírka dáme vařit do menšího množství osolené vody a vaříme téměř do měkka. Nikdy je nevaříme příliš do měkka, ztrácejí poté svou chuť.
 - 
                                2
Očištěné a oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, omytou kapustu nakrájíme na proužky, rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, nakrájíme a vše dáme do kastrolu, podlijeme trochou vývaru z masa, opepříme, přidáme celé stroužky česneku a dusíme.
 - 
                                3
Mezitím na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Tu poté zalijeme zbylým vývarem z masa, rozmícháme, povaříme a přidáme ke kapustě s bramborami.
 - 
                                4
Na závěr přidáme i maso rozkrájené na porce.