Divoká kachna z Nausy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 249 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 120.5 mg
 - Vláknina 3636.4 mg
 - Vitamín A 3636.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme jablko nakrájené na kostičky, sůl, pepř, nasekanou petrželku, pořádně promícháme a takto připravenou nádivkou naplníme kachnu. Kachnu svážeme a dáme na vymazaný plech, zakryjeme alobalem a pečeme asi 30 minut.
 - 
                                2
Mezitím připravíme zeleninu. Cibuli, mrkev, papriku, česnek pokrájíme a orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a hřebíček, podlijeme vodou a necháme povařit. Sundáme alobal z kachny, vlijeme uvařenou omáčku, znovu přikryjeme alobalem a necháme ještě hodinu péct. Potom kachnu naporcujeme a podáváme s bramborovým knedlíkem.