Kančí plátky s trnkovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 20 g Med včelí
 - 15 g Sůl
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 30 g Cukr krupice
 - 1 g Tymián sušený
 - 2 g Jalovec
 - 1000 g Kančí kýta
 - 40 g Marmeláda rybízová
 - 20 g Solamyl
 - 14.09 g Olej slunečnicový
 - 200 g Trnky
 - 150 ml Pomerančová šťáva
 - 6 stroužek Česnek
 - 1 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1212 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 8 mg
 - Draslík 409.8 mg
 - Vláknina 10800 mg
 - Vitamín A 10800 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněnou kančí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, česnek prolisujeme, plátky masa okořeníme mletým jalovcem, tymiánem a potřeme česnekem. Necháme uležet a zatím si připravíme omáčku. V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme trnky, cukr, když začne cukr karamelizovat, přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme rybízovou marmeládu a dusíme, až trnky změknou.
 - 
                                2
Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, osolíme, opepříme a dochutíme medem.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm uleželé plátky masa z obou stran. Maso upravíme na talíře, přelijeme trnkovou omáčkou a podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo rýží.