Bažant na bezinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1652 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 103 g
 - Sodík 434 mg
 - Bílkoviny 133 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 471.8 mg
 - Draslík 1454.1 mg
 - Vláknina 1302.3 mg
 - Vitamín A 1302.3 mg
 - Vitamín B6 3.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 91.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 220C.
 - 
                                2
Bažanta omyjeme, osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme maso a pečeme asi 20minut tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Během pečení poléváme zeleninovým vývarem. Poté maso vyjmeme a uchováváme horké.
 - 
                                3
Do šťávy z pekáče přilijeme bezinkovou šťávu, krátce povaříme dokud nezhoustne, přidáme smetanu a ještě provaříme. Omáčku rozmixujeme, vmícháme rozpuštěné vychlazené máslo, přidáme bezinky a omáčku prohřejeme.
 - 
                                4
Bažanta naporcujeme, podáváme s horkou omáčkou a bramborovými knedlíky nebo salátem.