Srnčí závitky na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 820 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 15.3 mg
 - Draslík 169.2 mg
 - Vláknina 1667 mg
 - Vitamín A 1667 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z očištěné srnčí kýty nakrájíme řízky, naklepeme je a osolíme. Na každý řízek položíme plátek slaniny obalený v paprice, posypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a plátek svineme a ovážeme nití.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme zbylou cibuli, vložíme na ni závitky a rychle je opečeme po všech stranách. Přidáme divoké koření, podlijeme horkou vodou (nebo vývarem) a chvíli dusíme.
 - 
                                3
Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, rozšleháme a vaříme 30 minut.
 - 
                                4
Závitky zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme procezenou šťávou.
 - 
                                5
Podáváme s dušenou rýží.