Marinované kuře ve vinných listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2793 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 168 g
 - Sodík 750 mg
 - Bílkoviny 214 g
 - Uhlovodany 107 g
 - Cholesterol 750 mg
 - Draslík 3334.1 mg
 - Vláknina 111586 mg
 - Vitamín A 111586 mg
 - Vitamín B6 5.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.9 mg
 - Vitamín E 13.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme pomerančovou šťávu, med, nadrobno nasekaný tymián, víno a olej. Dvě menší rozpůlená kuřata opláchneme a osušíme. Vložíme je do mísy a přelijeme polovinou vzniklé směsi. Mísu přikryjeme a necháme přes noc v lednici marinovat. Během marinování maso jednou nebo dvakrát obrátíme.
 - 
                                2
Předehřejeme si troubu na 180°C.
 - 
                                3
Kuřata zabalíme do vinných listů, které zpevníme pomocí jehel na špízy. Vložíme je do zapékací mísy a pozvolna pečeme po dobu 25-30 minut. Odstraníme listy, maso vrátíme do trouby a dopékáme dalších 10 minut, dokud není maso propečené.
 - 
                                4
Z listů odstraníme jehly a rozložíme je na talíře. Na ně položíme kuřata a přelijeme je zbytkem rozehřáté marinády.