Trhanec s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 252.7 mg
  • Draslík 203.1 mg
  • Vláknina 2833.3 mg
  • Vitamín A 2833.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 260 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s cukrem umícháme, přilijeme mléko a přidáme mouku, sůl a hrozinky. Vše dobře zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Na plechu rozpálíme sádlo, rozetřeme na něj těsto a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Ještě ne zcela dopečený moučník vyjmeme z trouby, roztrháme jej vidličkou a dáme dopéci.

  • 4

    Upečený trhanec posypeme moučkovým cukrem. Podáváme s kompotem.

Komentáře k receptu