Karotka v sirupu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 834 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 808.3 mg
 - Vláknina 12400 mg
 - Vitamín A 12400 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Karotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na delší špalíčky. Vložíme ji do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla akorát ponořená, osolíme, osladíme a přidáme máslo. Vaříme zprudka, aby se voda rychleji odpařovala. Jakmile šťáva začne houstnout, zmírníme oheň, promícháváme a obalujeme ve vzniklém sirupu. Až bude karotka lesklá od másla, odstavíme.
 - 
                                2
Podáváme s vařeným bramborem.