Dukátové buchtičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 36.5 mg
 - Draslík 130.7 mg
 - Vláknina 8249.2 mg
 - Vitamín A 8249.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mléka a droždí uděláme kvásek, který pak přidáme do připravené směsi ze všech přísad a vypracujeme vláčné těsto. Pokud máme žloutek, můžeme jej přidat.
 - 
                                2
Necháme vykynout na teplém místě. Z těsta na pomoučeném válu vyválíme tenkou šišku, z které krájíme malé kousky a ty pak skládáme do vymaštěného pekáčku. Musíme je mezi sebou dobře promastit, nejlépe mašlovačkou smočenou v horkém tuku a přisunujeme je k sobě.
 - 
                                3
Necháme je chvilku vykynout, postačí 10 minut a pečeme v prudké troubě tak, aby měly křupavý povrch. Podáváme ještě teplé.