Bramborové placky se zakysanou smetanou a zelím
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
 - 500 g Zelí kysané
 - 100 g Anglická slanina
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 špetka Rozmarýn sušený
 - 1 špetka Tymián sušený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 847 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 104.3 mg
 - Draslík 998.7 mg
 - Vláknina 16304.4 mg
 - Vitamín A 16304.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.2 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s hladkou moukou, vejcem, solí a kořením a vypracujeme těsto.
 - 
                                2
Z těsta tvarujeme placky a pečeme je na pánvi na oleji.
 - 
                                3
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme.
 - 
                                4
Upečené placky potřeme zakysanou smetanou, posypeme nakrájeným kysaným zelím a opečenou slaninou.
 - 
                                5
Ihned podáváme.