Pečené brambory ve slupce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 24798 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 52.2 mg
 - Draslík 583.1 mg
 - Vláknina 5539.8 mg
 - Vitamín A 5539.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu rozpálíme na 220°C. Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, poté potřeme rozpuštěným máslem. Zapékací formu vytřeme solí, brambory do ní naskládáme. Pečeme cca 60 - 75 min do měkka.
 - 
                                2
Mezitím opláchneme pažitku, osušíme a na jemno nasekáme. Vmícháme do zakysané smetany, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Brambory podélně nažízneme, částečně rozlomíme, naplníme omáčkou a podáváme.