Kančí plátky s hříbky na smetaně
Suroviny
- 1000 g Kančí kýta
 - 40 g Sádlo škvařené
 - 100 g Cibule
 - 100 g Anglická slanina
 - 30 g Jíška instantní
 - 200 g Houby nakládané
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 10 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 480 g Bramborový knedlík
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 30 g Protlak rajčatový
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 930 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 74.5 mg
 - Draslík 146.4 mg
 - Vláknina 3590 mg
 - Vitamín A 3590 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, nakládané hříbky scedíme a nakrájíme na plátky. V pánvi roztavíme sádlo, přiložíme plátky masa a zprudka osmahneme z obou stran. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, osmažíme dorůžova, přidáme slaninu, orestujeme, přimícháme rajčatový protlak, posypeme mletou paprikou, přidáme plátky masa, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou, přimícháme hříbky, provaříme, zahustíme jíškou, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
 - 
                                2
Maso upravíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme smetanovou omáčkou s hříbky.