Kozí sýr v uzeném boku na marinované zelenině
Suroviny
- 80 g Rajčata
 - 80 g Šalotka
 - 100 g Artyčoky
 - 40 g Kapary sterilované
 - 240 g Sýr kozí
 - 100 g Vepřový bok uzený
 - 80 g Paprikové lusky čerstvé
 - 1 ks Citrony
 - 1 hrst Olivy černé
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Med pampeliškový
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1130 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 59.2 mg
 - Draslík 497.6 mg
 - Vláknina 7010 mg
 - Vitamín A 7010 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzený bok nakrájíme na tenké plátky. Z kozího sýra vyválíme asi 30gramové oválky a ty zabalíme do uzeného boku.
 - 
                                2
Připravíme marinádu z olivového oleje, balzamika, citronové šťávy a dochutíme bylinkami. Zeleninu prudce osmahneme na olivovém oleji a naložíme do marinády. Marinujeme asi hodinu. Potom přidáme kapary, olivy a artyčoky.
 - 
                                3
Zabalený sýr pokládáme na salát z marinované zeleniny a dozdobíme čerstvými bylinkami. Lehce pokapeme medem.