Pizza margherita
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 433 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 29.6 mg
 - Draslík 220 mg
 - Vláknina 8535.5 mg
 - Vitamín A 8535.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z cukru, droždí a 90 ml vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, olejem, zbytkem vody a kváskem. Vypracujeme v hladké nelepivé těsto.
 - 
                                2
Mísu vymažeme olivovým olejem a vyválíme v ní těsto. Poté necháme přikryté 1,5 hodiny kynout.
 - 
                                3
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a každý z nich vyválíme na kolo o průměru 30 cm. Přendáme na pomazaný a kukuřičnou moukou posypaný plech. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou připravenou z rozmixovaných rajčat, bazalky, česneku, passaty a dvou lžiček olivového oleje. Dle chuti osolíme a opepříme, posypeme nakrájenou mozzarellou a nasekanou bazalkou. Vše pokapeme olejem.
 - 
                                4
Necháme péct cca 15 minut.