Grilovaný platýz s bylinkovým sýrem
Suroviny
- 20 g Sýr Parmezán
 - 600 g Platýz - filety
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Cuketa
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Sýr krémový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 947 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 90.9 mg
 - Draslík 1003.3 mg
 - Vláknina 5744.9 mg
 - Vitamín A 5744.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.7 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvedeme do varu zeleninový vývar s bobkovým listem, vložíme omyté filety a povaříme je zvolna asi 5 minut. Rybu vyjmeme do zapékací mísy.
 - 
                                2
Čerstvý sýr promícháme s prolisovaným česnekem a lístky čerstvého tymiánu.
 - 
                                3
Filety potřeme bylinkovým sýrem a posypeme nastrouhaným parmazánem. Grilujeme v troubě pod grilem asi 10 minut.
 - 
                                4
Omyté cukety a rajčata nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a vše podusíme na oleji asi 7 minut. Osolíme a přidáme citronovou šťávu a nové koření.
 - 
                                5
Filety upravíme na talíře spolu se zeleninou a pokrm ozdobíme snítkou tymiánu.