Bramborové švestkové knedlíky s lesním ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 112 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 155.5 mg
 - Vláknina 5039 mg
 - Vitamín A 5039 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé lesní ovoce (maliny, borůvky, jahody) omyjeme, dáme do misky a promícháme.
 - 
                                2
Hrudkovitý tvaroh v druhé misce smícháme s práškovým cukrem. Švestky omyjeme a vypeckujeme, dáme do mísy, posypeme cukrem a promícháme.
 - 
                                3
Bramborové těsto dáme na pomoučený vál (2 lžíce polohrubá mouka) a vyválíme z něj váleček o průměru přibližně 5 cm. Nožem nakrájíme dílky asi o síle 3 cm. Do každého díku zabalíme švestku a pomocí dlaní utvoříme kuličku.
 - 
                                4
V hrnci přivedeme k varu vodu se solí ve které uvaříme švestkové knedlíky. Vaříme je přibližně 3-6 minut podle velikosti.
 - 
                                5
Švestkové knedlíky dáme na talíře, rozkrojíme, posypeme tvarohem, polijeme rozpuštěným máslem, ozdobíme lesním ovocem a podáváme.