Tvarohové švestkové řezy
Suroviny
- 500 g Tvaroh jemný
 - 700 g Švestky
 - 125 g Máslo čerstvé
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 hrnek Mouka polohrubá
 - 1 hrnek Cukr krupice
 - 1 hrnek Cukr moučkový
 - 2.5 hrnek Mléko polotučné
 - 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 123.1 mg
 - Draslík 299.2 mg
 - Vláknina 6241.8 mg
 - Vitamín A 6241.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Teplé mléko (1,5 hrnku), rozehřáté máslo, moučkový cukr a dvě vejce mixujeme asi 2 minuty.
 - 
                                2
Do mísy vsypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme umixovanou směs, zlehka zamícháme, nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Těsto rozhrneme, aby bylo u okrajů vyšší, krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                3
Tvaroh, cukr, vejce, mléko a pudinkový prášek rozmixujeme, nalijeme na zapečené těsto. Poklademe půlkami omytých švestek a dopečeme v mírně vyhřáté troubě.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            
