Plody moře s červenou kari omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Zázvor celý
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Citronová tráva
  • 2.5 dl Kokosové mléko
  • 1 polévková lžíce Vývar rybí
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 543.4 mg
  • Vláknina 1560 mg
  • Vitamín A 1560 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou jarní cibulku. Stonek citronové šťávy rozdrtíme, kořen zázvoru oloupeme a nakrájíme, přidáme rozdrcený stonek a nastrouhaný kořen zázvoru, thajskou červenou kari pastu, kokosové mléko a rybí vývar do woku a rozehřejeme téměř do bodu varu.

  • 2

    Oloupané krevety přidáme do woku s pokrájeným koriandrem a povaříme 5 minut.

  • 3

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu