Tagliatelle se sépiemi a paprikou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Sépie
  • 200 g Rajčata
  • 250 g Tagliatelle
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 2.4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 604.6 mg
  • Vláknina 2495.3 mg
  • Vitamín A 2495.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 250 ºC (horkovzdušnou na 220 ºC). Pokud máme sépie mražené, necháme je rozmrznout. Papriky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jadýrek a opláchneme. Takto připravené papriky vložíme na plech vnější stranou nahoru a na 10-15 minut dáme zapéct do rozehřáté trouby. Když se na povrchu vytvoří černé puchýře, papriky vyjmeme, vložíme do igelitového sáčku a necháme 15 minut odležet.

  • 2

    Tagliatelle uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Když jsou papriky odleželé, stáhneme slupku a dužinu nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Sépie omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

  • 4

    Oloupeme česnek a stroužky na jemno nasekáme. Ve velké pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, přidáme sépie, česnek a bobkové listy. Vše promícháme a za častého míchání smažíme asi 5 minut.

  • 5

    Na pánev přidáme rajčata a papriku a vše ještě krátce podusíme. Směs dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, přidáme tagliatelle, zbytek oleje a nasekanou bazalku. Připravíme na talíře a teplé podáváme.

Komentáře k receptu