Jehněčí kotlety v krustě z makadamových oříšků
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 822 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 60 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 241.3 mg
- Draslík 887 mg
- Vláknina 4240.5 mg
- Vitamín A 4240.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oříšky nadrobno nasekáme, v míse promícháme se strouhankou, sušenými bylinkami, citronovou šťávou a pepřem. Do směsi vlijeme rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu (pokud se směs lepí, přidáme strouhanku). 
- 
                                2Kotlety očistíme, každou potřeme připravenou směsí, vložíme do zapékací mísy a pod alobalem necháme několik hodin marinovat. 
- 
                                3Troubu předehřejeme na středně vysokou teplotu, vložíme mísu s masem a přikryté zapékáme zhruba 40 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        