Krevetový salát s grapefruitem a řapíkatým celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 522 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 26.3 mg
 - Draslík 491.8 mg
 - Vláknina 11062.5 mg
 - Vitamín A 11062.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 98.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salát polníček očistíme, opláchneme, necháme dobře okapat. Celerové řapíky omyjeme, stáhneme vlákna a nakrájíme ne tenké plátky.
 - 
                                2
Grapefruity okrájíme až na čistou dužninu, dílky čistě vykrojíme. Uvolněnou šťávu přitom zachytíme.
 - 
                                3
Na zálivku rozmícháme grapefruitovou a citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a olej.
 - 
                                4
Salát polníček, celer a grapefruit dáme do mísy. Přidáme vařené krevety. Pokapeme zálivkou a promícháme.