Pikantní jehněčí špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 492 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 124 mg
 - Draslík 206.6 mg
 - Vláknina 4827 mg
 - Vitamín A 4827 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1210.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku prolisujeme. Smícháme limetkovou šťávu a kůru, ostrou pastu sambal oelek a česnek. Zamícháme s kousky masa. Přikryjeme a dáme odležet do chladničky na nejméně 1 hodinu.
 - 
                                2
Cibulky kuchyňsky upravíme a pokrájíme na kolečka. Oloupeme mango a dužninu rozkrájíme na větší kostky.
 - 
                                3
Maso vyjmeme a lehce osušíme. Na jehlu napichujeme mango, obtočené masovými nudličkami a cibulku. Mírně osolíme a opékáme asi 5 minut na rozehřátém másle. Podáváme se zeleninovým salátem.