Pečený losos s okurkovo-koprovou omáčkou
Suroviny
- 250 g Jogurt bílý
 - 600 g Losos - filety
 - 2 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Hořčice dijonská
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 326 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 86.1 mg
 - Draslík 699.7 mg
 - Vláknina 974.8 mg
 - Vitamín A 974.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou okurku nakrájíme na kostičky, vsypeme do sítka, osolíme a necháme nad mísou asi 1 hodinu stát. Potom okurku propláchneme studenou vodou a osušíme.
 - 
                                2
Jogurt smícháme s hořčicí, nadrobno nakrájenou cibulkou, nasekaným koprem a okurkou. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Omyté filety z lososa urovnáme do pekáčku, potřeme olejem, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 8-10 minut. Vyjmeme z trouby a vypečenou šťávu vmícháme do připravené omáčky.
 - 
                                4
Lososa upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.