Smažená treska v kořeněné omáčce
Suroviny
- 450 g Treska aljašská
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Cukr moučkový
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 0.2 hrnek Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 24 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 103 mg
- Draslík 492.7 mg
- Vláknina 180 mg
- Vitamín A 180 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu pokrájíme na kostky a dáme stranou.
-
2
Do mísy prosejeme mouku, ve středu uděláme důlek, do něhož přidáme žloutek a podzemnicový olej. Postupně přiléváme mléko a vymícháme hladké těsto. Necháme stát 20 minut. Poté do těsta vmícháme našlehaný bílek.
-
3
Rozehřejeme olej v předehřátém woku, rybí kousky obalíme v těstě a postupně je smažíme z obou stran. Hotové kousky vyndáme a udržujeme teplé.
-
4
Z woku vylijeme olej až na 1 lžíci a vrátíme na plamen. Přidáme rozetřený česnek, chilli papričku, rajčatový protlak, mleté chilli, sójovou omáčku, rýžový vinný ocet, čínské rýžové víno, cukr a vodu a za stálého míchání povaříme 4 minuty. Poté vrátíme do woku usmažené kousky ryb a lehce zamícháme. Prohříváme 3 minuty.