Třešňová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 198 mg
 - Draslík 40.9 mg
 - Vláknina 1805 mg
 - Vitamín A 1805 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 776.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do propláchnuté rýže vlijeme mléko, přidáme kostky cukru, citronovou kůru, špetku soli a zvolna vaříme.
 - 
                                2
Když směs prochladne, přimícháme máslo, žloutky, vanilkový cukr, špetku skořice a omyté, vypeckované třešně. Vše dobře promícháme, vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy (nebo do pekáčku). Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 - 
                                3
Třešňovou rýži podáváme s ovocnou šťávou.