Citronová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 488 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 10 mg
 - Draslík 213.7 mg
 - Vláknina 5586.5 mg
 - Vitamín A 5586.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
 - 
                                2
Z chemicky neošetřeného citronu odkrojíme kousek kůry a nakrájíme ji na tenké nudličky. Citron vymačkáme.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme máslo a podusíme na něm cibuli a celer. Přidáme rýži, krátce ji osmahneme a přidáme citronovou šťávu.
 - 
                                4
V jiném hrnci přivedeme k varu vývar a postupně do něj přidáváme rýži. Osolíme, opepříme, upravíme ji na talíře a ozdobíme citronovou kůrou.
 - 
                                5
Podáváme jako přílohu k lososu nebo jiné rybě.