Špagety s rajčaty a se slaninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 29 g
- Sodík 747 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 533.3 mg
- Vláknina 8791.3 mg
- Vitamín A 8791.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Spodní stranu rajčat nařízneme ostrým nožem do tvaru kříže. Ve větším hrnci uvedeme vodu do varu a poté hrnec odstavíme. Rajčata ponoříme do vody na 30 vteřin a vyjmeme je děrovanou naběračkou. Rajčata oloupeme a dužinu nakrájíme na drobné kousky. 
- 
                                2Nakrájenou slaninu vložíme do hlubší pánve, přidáme olej a smažíme při střední teplotě, až slanina pustí tuk. Vložíme nakrájenou cibuli a za stálého míchání smažíme 10 minut. 
- 
                                3Přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Necháme vařit bez poklice 10 minut. Mezitím podle návodu na obalu uvaříme těstoviny. 
- 
                                4Odstavíme omáčku, přimícháme pokrájenou majoránku, dosolíme a dopepříme. Slité těstoviny přelijeme omáčkou a dobře promícháme. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        