Tagliatelle se slaninovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 100 g Slanina vepřová
 - 400 g Tagliatelle
 - 150 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 513 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 150.8 mg
 - Vláknina 1295.3 mg
 - Vitamín A 1295.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. V pánvi rozpálím olej, slaninu nakrájíme na menší kostky a na oleji ji osmahneme. Ke slanině přidáme cibuli a česnek, promícháme a 2 minuty podusíme.
 - 
                                2
Petrželku omyjeme, osušíme a najemno ji nasekáme. Na pánev přidáme hovězí vývar a petrželku. Na mírném ohni vše svaříme na poloviční množství.
 - 
                                3
Otrháme bazalku, lístky opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Poté je vmícháme do omáčky.
 - 
                                4
Tagliatelle uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na struhadle nastrouháme pecorino. Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Posypané sýrem podáváme.