Těstoviny s rajčatovou omáčkou se šunkou
Suroviny
- 150 g Šunka dušená
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 450 g Těstoviny Rigatoni
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 676 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 43 mg
 - Draslík 464.4 mg
 - Vláknina 11987.8 mg
 - Vitamín A 11987.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V silnostěnném hrnci na lžíci oleje a lžíci másla restujeme drobně krájenou cibuli. Po zhruba deseti minutách vmícháme pokrájenou šunku a opět pět minut restujeme. Poté přisypeme česnek nakrájený nadrobno, pokrájenou chilli papričku bez semen a konzervovaná rajčata. Omáčku osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme zhruba čtyřicet minut, až omáčka zhoustne.
 - 
                                2
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.
 - 
                                3
Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, přelijeme omáčkou, přidáme lžíci másla, sekanou petrželku, strouhaný parmazán a řádně promícháme. Ihned podáváme.