Špagety s omáčkou z tuňáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 876 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1182 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 61.6 mg
 - Draslík 312.2 mg
 - Vláknina 270.8 mg
 - Vitamín A 270.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit špagety.
 - 
                                2
Konzervovaného tuňáka necháme okapat a rozdělíme jej na malé kousky. Ančovičky sdedíme a okapané nakrájíme na poloviny. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
 - 
                                3
Připraveného tuňka, ančovičky a část petrželky v mixéru rozmixujeme s olejem. Přidáme smetanu, vše ještě jednou promixujeme a dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                4
Uvařené těstoviny scedíme, promícháme je s máslem, potom je smícháme s omáčkou, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme posypané zbylou petrželkou.