Bešamelová omáčka s vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 170 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 133.5 mg
 - Draslík 43.1 mg
 - Vláknina 208.7 mg
 - Vitamín A 208.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 61.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rozpuštěného másla v kastrůlku vysypeme mouku a metličkou na šleháni důkladně mícháme. Vznikne nám hustá pasta, do které za stálého míchaní přiléváme mléko a mícháme hodně rychle, dokud směs nezhoustne. Rozklepneme 3 ks vajec, bílky dáme stranou a žloutky vmícháme do husté kaše. Dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně. Bešamel připravujeme na hodně mírném ohni, aby se směs nepřipálila na dno hrnce.
 - 
                                2
Pokud zůstanou v omáčce žmolky, tak omáčku přecedíme přes cedník.