Bramborová polévka se zeleninou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 163 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 659.4 mg
 - Vláknina 9002.1 mg
 - Vitamín A 9002.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky, kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať a kopr jemně nasekáme.
 - 
                                2
Na másle dozlatova osmažíme cibuli s kořenovou zeleninou.
 - 
                                3
Brambory vložíme do hrnce s vodou, osolíme, opepříme a zhruba 20 minut vaříme. Poté přimícháme rajčata, osmaženou zeleninu a dvě minuty povaříme. Před podáváním vmícháme kopr a petrželovou nať.