Hříbky na bordeauxský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 192 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 2625.7 mg
 - Vláknina 15407.2 mg
 - Vitamín A 15407.2 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné hříbky nakrájíme na silnější plátky.
 - 
                                2
V kastrole rozehřejeme olej, přidáme nakrájené cibulky a hříbky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Dusíme ve vlastní šťávě a podle potřeby trochu podlijeme vodou.
 - 
                                3
Když houby změknou a šťáva se odpaří, ponecháme je bez poklice opékat v oleji.
 - 
                                4
Hotové vyklopíme na mísu, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s toasty.