Zadělávaný telecí mozeček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 396 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 3990 mg
 - Draslík 1412.3 mg
 - Vláknina 25288.1 mg
 - Vitamín A 25288.1 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a odblaněné mozečky povaříme v osolené vodě s trochou octa, pepřem, bobkovým listem a kroužky cibule.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 3/8l vývaru z mozečků a přidáme špetku muškátu, pepř a citronovou šťávu.
 - 
                                3
Žampiony nakrájíme na plátky, podusíme je na másle a přidáme do omáčky. Krátce vše převaříme.
 - 
                                4
Mozečky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.