Bažant na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 947 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 394 mg
 - Bílkoviny 90 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 264.4 mg
 - Draslík 2303.2 mg
 - Vláknina 20866.9 mg
 - Vitamín A 20866.9 mg
 - Vitamín B6 2.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a omytého bažanta osolíme, prošpikujeme větší částí slaniny a vložíme do pekáčku na rozpuštěné máslo. Zbylou slaninu položíme na bažantí prsíčka, přidáme na kolečka nakrájený pórek, celý pepř, podlijeme a zvolna pečeme.
 - 
                                2
Když bažant zlátne, přidáme nasekané žampiony a ještě chvíli dusíme.
 - 
                                3
Upečeného bažanta ozdobíme brusinkami.