Žampiónová omáčka s krůtími řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 690 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 106 mg
 - Draslík 862.5 mg
 - Vláknina 5735 mg
 - Vitamín A 5735 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme a osušíme. Okořeníme solí a pepřem. Na každou porci položíme plátek slaniny, potřeme jej rajským protlakem a posypeme petrželkou. Řízky přeložíme na polovinu a upevníme párátky. Maso opečeme na horkém oleji z obou stran a vyjmeme.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme na jemné proužky, česnek jemně nasekáme a opražíme na oleji z pečení. Očistíme žampiony a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme je k cibuli a krátce podusíme. Přilijeme víno a stejné množství vody a prudce vaříme 5 minut. Vmícháme bešamelovou omáčku a necháme ještě několik minut vařit.