Hříbky na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1336 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 29 mg
 - Draslík 687.5 mg
 - Vláknina 2263.5 mg
 - Vitamín A 2263.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku nakrájíme nadrobno, hříbky na plátky, slaninu na malé kostičky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny, plátky hříbků a pár minut pozvolna smažíme, až se tekutina odpaří, přidáme šalotku, osmahneme a zasypeme strouhankou, podlijeme troškou vývaru a dusíme, dokud pokrm nezhoustne. Je-li příliš hustý, přilijeme vývar. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti a zakápneme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Hříbky podáváme s chlebem.