Selská polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 92 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 5 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 10.4 mg
- Draslík 108.4 mg
- Vláknina 811.4 mg
- Vitamín A 811.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 98.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu, přidáme mletý pepř a za občasného prošlehávání zvolna vaříme 20 minut. 
- 
                                2Před koncem varu polévku zjemníme mlékem a ještě krátce povaříme. 
- 
                                3Nakrájené žampiony podusíme na lžičce másla a přidáme do polévky. 
- 
                                4Polévku důkladně provaříme. 
- 
                                5V osolené vodě uvaříme nudle, propláchneme je ve studené vodě a necháme okapat. 
- 
                                6Nudle vložíme do hotové polévky. 
- 
                                7Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        
