Zadělávané kuře s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 656 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 272.5 mg
 - Draslík 964.8 mg
 - Vláknina 1959.9 mg
 - Vitamín A 1959.9 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, naporcujeme na 4 díly a osolíme.
 - 
                                2
Osmahneme na másle dosklovata jemně nakrájenou cibulku, přidáme špetku sladké papriky a zalijeme hovězím vývarem.
 - 
                                3
Potom vložíme kuře a necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut.
 - 
                                4
Jakmile kuře změkne, přendáme je do jiné nádoby a zbytek šťávy zahustíme světlou jíškou. Přilijeme trochu hovězího vývaru, rozmíchanou kyselou smetanu a opět chvilku povaříme. Pak omáčku přecedíme.
 - 
                                5
Do hotové omáčky přidáme čerstvé a na másle osmažené hříbky. Necháme kuře v omáčce ještě chvilku povařit.